Vene meedia teatas ekslikult Strelkovi tapmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Girkin alias Strelkov.
Igor Girkin alias Strelkov. Foto: SCANPIX

Vene meedias täna levinud uudis Igor Girkini alias Strelkovi tapmisest ei vasta tõele, mees andis täna Moskvas pressikonverentsi.

Paljude teiste portaalide seas kirjutas ka crimelist.ru, et Rostovi ühest korterist leiti Strelkovi surnukeha. Mees oli poodud. Vene Föderatsiooni uurimiskomitee Rostovi oblasti esindusest kinnitati, et korterist leiti tundmatu mehe surnukeha, kuid hiljem tuvastati, et tegemist oli Strelkoviga.

Kaks päeva tagasi teatas 43-aastane «Donetski Rahvavabariigi endine kaitseminister» Strelkov, et kavatseb võidelda «värvilise pöörde vastu» Venemaal.

Täna toimunud pressikonverentsil kinnitas ta, et ei kavatse naasta Donetskisse.

Selle kohta, kes tulistas Ida-Ukrainas alla Malaisia reisilennuki Boeing 777, tal oma sõnul infot pole. «Uurimist peavad viima läbi spetsiaalse ametkonnad. Minu isikliku seisukoha järgi tulistas Boeingu alla Ukraina pool. Just nemad suunasid lennuki sinna rajooni, lõid kõik tingimused selle hävitamiseks.»   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles