Soome prokurör taotleb eesti töömehi tüssanud poliitikule ärikeeldu

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MS-Metalli endine tehas Kangasniemes. Eelmisel kümnendil palkas tehase omanik Eestist keevitajaid, kes said kehvemat palka kui nende soome kolleegid, ning annab nüüd selle eest kohtus vastust.
MS-Metalli endine tehas Kangasniemes. Eelmisel kümnendil palkas tehase omanik Eestist keevitajaid, kes said kehvemat palka kui nende soome kolleegid, ning annab nüüd selle eest kohtus vastust. Foto: kangasniemi.fi

Soome Lõuna-Savo kohus arutab Soome ärimehe ja poliitiku süüasja, kes maksis prokuröri sõnul neli aastat enda metallifirmas töötanud eesti töölistele kehvemat palka kui seaduses sätestatud.

Prokuröri teatel jättis ärimehe firma eesti tööliste eest maksmata kokku 700 000 eurot tööandjamaksudena, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Süüdistatav on Mikkeli linnavalitsuse liige Markku Siitari, kes linnavolikogus kuulub põlissoomlaste fraktsiooni. Siitarile kuuluv metallifirma MS-Metalli läks 2010 pensionimaksete võlgade tõttu pankrotti.

Süüdistatav on maksnud ettevõtte juhatuse liikmena neli aastat, ajavahemikul 2006-2010, 17 Eestist pärit töötajale kehvemat palka kui seadus või tööleping ette näevad, ning vähem kui samas ettevõttes samal kohal töötanud soomlastele maksti, märkis prokuratuur.

Kohtuotsust on oodata septembri lõpus - oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles