Austraalia tõstis Islamiriigi võitlejate tõttu terroriohu taset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Austraalia õhujõudude lennukit Sydney kohal.
Kaks Austraalia õhujõudude lennukit Sydney kohal. Foto: SCANPIX

Austraalia valitsus tõstis täna terroriohu taseme ülevalt teisele astmele riigi seest lähtuva ohu tõttu, mida kujutavad endast sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) poolehoidjad.

Peaminister Tony Abbott teatas ohutaseme tõstmisest neljaastmelisel skaalal keskmiselt astmelt kõrgemale vastavalt Austraalia Julgeolekuluure Organisatsiooni soovitusele.

Siseluureagentuuri peadirektor David Irvine hoiatas sel nädalal, et terroriohu tase on Austraalias möödunud aastaga võrreldes tõusnud, seda osaliselt nende austraallaste tõttu, kes on ühinenud Islamiriigi võitlusega Süürias ja Iraagis.

«Ma tahan rõhutada, et see ei tähenda kohe ähvardavat terrorirünnakut,» ütles Abbott ajakirjanikele. «Meil ei ole konkreetseid luureandmeid inimeste kohta, kel on kavatsus ja võimekus rünnakuid korraldada.»

Tegemist on Austraalia jaoks esimese korraga alates vastava skaala kasutuselevõtust 2003. aastal, kui ohutase on tõstetud keskmisest kõrgemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles