Ahmadinejad hoiatas Euroopa Liitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad hoiatas Euroopa Liitu Iraanile rangete sanktsioonide kehtestamise pärast. 

Ahmadinejadi sõnul peaks igaüks, kes nõustus selliste vaenulike sanktsioonidega, arvestama sellega, et Iraan reageerib kärmelt, vahendab BBC.

Euroopa Liidu välisministrite täna toimuval kohtumisel kiidetakse heaks Iraani-vastased sanktsioonid, millega soovitakse pidurdada riigi tuumaprogrammi arengut.

Euroopa Liit otsustas tugevdada Iraani-vastaseid sanktsioone pärast USA sellist otsust.

USA ja tema liitlased süüdistavad Teherani tuumarelvade arendamises, aga Iraani sõnul on tema tuumaprogramm loodud vaid rahumeelsetel eesmärkidel.

«Iga riik või institutsioon, kes toetab Washingtoni plaani, on meie silmis vaenulik, » hoiatas Iraani president eile. Samuti lubas Ahmadinejad reageerida karmilt igale ohuallikale.

«Me ei toeta pingeid või uusi otsuseid. Me otsime mõistlikkust ja sõbralikkust. Igaüks, kes rakendab Iraani rahva vastu meetmeid, peab teadma, et Iraan reageerib kiiresti. Kogemused näitavad, et Iraani rahva selline reaktsioon paneb teid kahetsema,» ütles Ahmadinejad.

Samas ütles Türgi välisminister Ahmet Davutoglu, et Iraan soovib Euroopa Liiduga pidada septembris läbirääkimisi tuumaprogrammi üle. «Iraani välisminister kinnitas, et nad on valmis alustama kõnelusi,» ütles Davutoglu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles