Mehhikos lasid valvurid vangid vabaks ja saatsid nad tapma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politseinikud patrullil Torreoni linnas, kuhu vangid väidetavalt inimesi tapma saadeti.
Mehhiko politseinikud patrullil Torreoni linnas, kuhu vangid väidetavalt inimesi tapma saadeti. Foto: SCANPIX

Mehhiko põhjaosas asuva vangla valvurid ja ametnikud lasid mitmel korral kinnipeetavaid vabaks, laenasid neile relvi ja saatsid nad ametlikes autodes tapmisi sooritama, teatas eile prokuratuur.

Võimude sõnul on tapmised seotud rivaalitsevate narkokartellide arveteklaarimisega, kuid tapetute seas on ka süütuid tsiviilisikuid, vahendas AP.

Väidetavalt lasid just Gomez Palacio linna vanglast pärit vangid eelmisel nädalavahetusel lähedalasuva Torreoni linnas noortepeol maha 17 inimest. Prokuratuuri teatel kahtlustatakse neid veel kahes tulistamises Torreonis. Neis hukkus vähemalt 16 inimest.

Vangidele anti juhised kättemaksurünnakuteks ja hukkamisteks valvurite relvi kasutades. Pärast tapmisi naasid kinnipeetavad oma kongidesse. Kõik toimus vangladirektori loal.

Ametlikke süüdistusi ei ole veel esitatud, kuid direktor ja veel kolm ametnikku on uurimise ajaks koduaresti alla pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles