Lavrov: Venemaa pole huvitatud teise Transnistria tekitamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov lükkas eile tagasi süüdistused nagu sooviks Venemaa tekitada Ukraina idaosas teist Transnistriat.

«Ma olen kuulnud seda mainitavat, et me olevat huvitatud teise Transnistria või mingisuguse puhvertsooni tekitamisest Ukraina idaosas - see on rumalus,» ütles Lavrov telekanalile TVC antud intervjuua.

«Ainult mingile haigele mõistusele, kelle eesmärgiks on üldsuse petmine, võib pähe tulla idee, et me oleme lõhestanud Transnistria ja tahame Ukrainas sama teha,» jätkas Lavrov.

«Need, kes üritavad meid kõiges selles süüdistada, eeldavad nagu oleks Transnistria praegune olukord meile kasulik. See katse on niivõrd häbitu, et ma ei tahaks sellest isegi rääkida, kuid olen sunnitud, sest fakte on summutatud ja moonutatud,,» lisas välisminister.

Lavrov tõi enda väidete toetuseks Venemaa poolt väljatöötatud plaani, mis lahendaks Transnistria konflikti läbi Moldova föderaliseerimise ja mida tema sõnul üritatakse nüüd moonutatult kujutada.

Krimmi annekteerimise järel tänavu märtsis kutsusid Transnistria võimud Venemaad taas piirkonda tunnustama ja seejärel enda koosseisu võtma. 2006. aastal hääletasid Transnistria elanikud referendumil ülekaalukalt Venemaaga ühinemise poolt ja piirkonnas paikneb 1500 Venemaa sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles