Austraalia saadab 600 sõdurit Islamiriigiga võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi mässulised Süürias valitsusvägedelt ära võetud Tabqa õhuväebaasis.
Islamiriigi mässulised Süürias valitsusvägedelt ära võetud Tabqa õhuväebaasis. Foto: SCANPIX

Austraalia peaminister Tony Abott teatas täna, et riik liitub USA moodustatud Islamiriigi vastase koalitsiooniga ja saadab selleks 600 sõdurit Araabia Ühendemiraatidesse.

Abbotti sõnul osaleb operatsioonis umbes 400 õhuväelast ning 200 sõjaväelast, kuid lahingoperatsioonidele Iraaki neid veel ei saadeta, sest enne tuleb Austraalial võtta vastu rida  vastavasisulisi otsuseid.

Araabia Ühendemiraatidest saab koalitsioonivägede peakorter ning Austraalia toetab ühisväge kaheksa RAAF F/A 18 sõjalennuki, E-7A AWACS luurelennuki ning KC-30A tanker- ning transpordilennukiga.

Austraalia tõstis reedel terroriohu taseme ülevalt teisele astmele seoses riigi seest lähtuva ohuga, mida kujutavad endast sunniitliku Islamiriigi poolehoidjad.

USA välisminister   John   Kerry  kinnitas reedel, et on veendunud laialdase rahvusvaheline koalitsiooni moodustumises Islamiriigi äärmuslaste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles