Nigeerias hukkus hoonevaringus vähemalt 40 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeerias kokku varisenud hoone rusude all võib olla veel inimesi.
Nigeerias kokku varisenud hoone rusude all võib olla veel inimesi. Foto: SCANPIX

Nigeerias varises ühe tuntuima teleevangelisti ning jutlustaja hiigelkiriku kompleksis hoone, mille varemetest on leitud juba 40 surnukeha, teatasid päästjad. 

Ehkki ametlik hukkunute hulk on praegu 40, võib rusude all olla hukkunuid veelgi. Tegemist oli tõenäoliselt kirikukompleksi välismaistele külalistele mõeldud majaga.

Jutlustaja TB Joshua hiigelkiriku külalistemaja varingust on praeguseks elusana päästetud 124 inimest.

TB Joshua kirik kannab nime the The Synagogue - Church of All Nations (Sünagoog - Kõikide Rahvaste Kirik) Joshua on äärmiselt populaarne jutlustaja, kelle järgijad suhtuvad temaga seonduvasse sageli suisa fanaatiliselt. Teda ei käi kuulamas mitte ainult kohalikud, vaid inimesed mitmelt poolt maailmast.

Lagoses asuv kahekorruseline hoone, kus toimusid parasjagu ka laiendustööd - sellele ehitati uusi korruseid - varises juba reedel ning päästjad on sellest ajast saadik tegutsenud. Esialgu ei lasknud vihane rahvahulk sündmuskohale ei neid ega meediat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles