Välisministeerium kutsus Vene saatkonna esindaja selgitusi andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisministeerium Tallinna kesklinnas.
Eesti välisministeerium Tallinna kesklinnas. Foto: Liis Treimann.

Välisministeerium kutsus Venemaa saatkonna esindaja teist korda joobespäi rooli tagant tabatud saatkonna sohvri pärast selgitusi andma.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et ministeerium on teist korda alkoholijoobes autoroolist tabatud Venemaa suursaatkonna autojuhi asjus võtnud ühendust suursaatkonnaga Tallinnas ning kutsunud juhtumi kohta selgitusi andma Vene saatkonna esindaja.

Pressiesindaja selgitas, et Viini konventsioonist lähtudes ei allu diplomaat asukohariigi, vaid oma lähetajariigi jurisdiktsioonile. «Seega on diplomaadi karistamine või mittekaristamine lähetajariigi pädevuses. Meie meetmeks on see, et suhtleme konkreetse riigi esindajatega, et nad saaksid meie edastatud info põhjal teha järeldused ja võtta ette võimalikud meetmed, sealhulgas karistused,» sõnas ta.

Venemaa suursaatkond ei soostunud esmaspäeval BNSile vahejuhtumit kommenteerima.

Eelmise nädala neljapäeval kell 23 jäi Põhja prefektuuri politseipatrullile Kadriorus kihutamisega silma diplomaatilise registrinumbriga Volvo, mis kaldus Vilmsi tänaval korduvalt vastassuunavööndisse. Patrull peatas sõiduki Vilmsi ja Lubja tänava ristmikul ning tuvastas, et roolis oli joobetunnustega Vene saatkonna töötaja Stanislav Rysich (49).

Patrull kutsus sündmuskohale politsei- ja piirivalveameti valvebüroo saatkondade valvetalituse patrulli ja Vene saatkonna esindaja, kes oma töökaaslase koju toimetas.

Sama Vene saatkonna sõiduk oli politseile silma jäänud ka 9. juulil kell 5.20 Tallinnas Narva maanteel. Põhja prefektuuri politseipatrull andis Narva maanteel Volvole peatumismärguande, mida too eiras. Volvo lisas hoopis kiirust ning tegi mitmeid ohtlikke manöövreid.

Politseinikel õnnestus sõiduk peatada Vilmsi tänaval. Patrull tundis, et autost levis alkoholilõhna ning märkas, et juhi liigutused olid aeglased. Politsei palus Vene saatkonna töötajal puhuda alkomeetrisse, kuid too keeldus sellest. Purjus juhi toimetas sündmuskohalt minema kohale kutsutud Vene saatkonna töötaja.

Politsei teavitas mõlemast juhtumist välisministeeriumi seisukoha võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles