Avatud Ühiskonna Foorum «Pehme võim: hiiglased ja kärbeskaallased»

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Illarionov
Andrei Illarionov Foto: SCANPIX

Postimees tegi täna otseülekande 19. Avatud Ühiskonna Foorumilt, mis seekord vaagis mõttelistel kaalukaussidel pehme ning kõva võimu omavahelisi suhteid. Avatud Eesti Fondi korraldatava foorumi peaesineja oli särav poliitikaanalüütik, Vene presidendi Vladimir Putini endine majandusnõunik Andrei Illarionov.

Illarionov püüdis oma ettekandes leida vastust küsimusele, kuidas liberaaldemokraatlikud riigid suudavad hakkama saada infosõja tingimustes ning milline peaks olema vastus agressorile.

Pärast avaettekannet kuulis teda mõtteid vahetamas Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja Freedom House'i juhi David J. Krameriga. Arutelu juhtis inimõigusorganisatsioonide võrgustiku Ariadne juht Jo Andrews.

Foorumi teine paneel keskendus eestlaste ning eestivenelaste erinevatele inforuumidele. Tutvustati Avatud Eesti Fondi (AEF) tellimusel värskelt valminud uuringut ning püüti leida vastust küsimusele, mil moel oleks võimalik neid üksteisele lähendada.

Aruteluringi olid haaratud meediaekspert ning AEFi nõukogu liige Raul Rebane; politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo venekeelse meedia ekspert, endine venekeelse Postimehe peatoimetaja Viktoria Korpan ning kaitsepolitsei komissar Andres Kahar.

Vestlust vedas rahvusringhäälingu meediauuringute osakonna juhataja ning AEFi nõukogu liige Andres Jõesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles