Puškov: sanktsioonide eesmärk on võimuvahetus Venemaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov leiab, et lääneriikide Vene-vastased sanktsioonid ei ole seotud mitte Ukraina kriisiga, vaid tingitud soovist luua Venemaal tingimused poliitilise režiimi vahetumiseks.

«Kõik see viib mõttele, et asi pole üldse Ukrainas, et Ukraina ja tema rahva saatus ei huvita põrmugi neid, kes hoiavad oma käes ühinenud Lääne välispoliitika hoobasid,» ütles Puškov kolmapäeval riigiduuma istungil.

«Tundub, et nad ei näe oma ülesannet mitte selles, et Ukraina kriisist õiget väljapääsu leida, vaid selles, et kuulutada Venemaale uus poliitiline sõda, nõrgestada meie majandust ja valmistada ette tingimusi selleks, mida mõned Läänes nimetavad juba varjamatult režiimivahetuseks meie riigis,» tähendas poliitik.

Tema sõnul võib viimastel päevadel Ukrainas täheldada teatud stabiliseerumist: hoolimata üksikutest rikkumistest on vaherahust üldiselt kinni peetud, ülemraada võttis vastu seaduse Donbassi mõnede piirkondade eristaatusest.

See oleks Puškovi meelest pidanud kõiki, kes on Ukraina kriisiga seotud, ärgitama maksimaalsele vaoshoitusele ja sammude ülitõsisele vaagimisele, ent selle asemel kehtestas Euroopa Liit «USA ja Saksamaa survel uusi sanktsioonimeetmeid ning sama teed läheb ka Kanada».

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles