Leivo: Venemaa on maailmale teatud mõttes sõja kuulutanud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Leivo.
Margus Leivo. Foto: Mihkel Maripuu

Tänast rahvusvahelist situatsiooni analüüsides leidis endine siseminister Margus Leivo, et teatud mõttes on Venemaa maailmale sõja kuulutanud.

«Elame ajal, mil oodata on ainult ärevaid ja halbu uudiseid ning Euroopas oleks vähem segadust, kui Šoti iseseisvusreferendum läbi ei läheks, nii Euroopa Liit, NATO kui USA on välja öelnud, mida nad sellest arvavad,» loetles Šoti klubi president ja endine siseminister Margus Leivo ETV saates «Kahekõne».

«Samas, kui meie hakkasime 1988 iseseisvuse poole liikuma, ei mõelnud me üldse, et me maailmas kellelegi mingit segadust tekitame, aga Eesti ja Šoti iseseisvumise lähtekohad ei ole muidugi võrreldavad,» toonitas ta.

«Kui Šotimaa kaotab NATO, ELi ja Schengeni liikmelisuse, siis on siin suured tagasilöögid, samas on neil loodusrikkuseid, nad on väga töökas rahvas, Šotimaa suudaks ehk omaette oma majandust ja loodusressursse arendada,» arutles Leivo.

«Ühiskonna lõhenemine võib pärast referendumit veelgi suureneda, arvan, et referendumi mõju võib kanduda isegi Eestisse välja, arvestades praegust keerulist suhet idanaabriga, sest kui referendum õnnestub, ei ole see ainult inglise ja šoti probleem, vaid võib käivitada märksa laiemaid protsesse terves Euroopas,» hoiatas Leivo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles