Pakistani lennuõnnetuses hukkus 152 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani päästetöötaja Islamabadi lennuõnnetuse paigas.
Pakistani päästetöötaja Islamabadi lennuõnnetuse paigas. Foto: SCANPIX

Reisilennuk 152 inimesega pardal lendas täna hommikul halva nähtavuse tõttu Pakistani pealinna Islamabadi lähedal vastu mäenõlva, surma said kõik pardal olnud.

Eralennufirma Airblue Karachist startinud Airbus 321 oli alustanud laskumist Islamabadi lennuväljale, kui lennujuhid pilootidega sideme kaotasid. 146 reisija ja kuue meeskonnaliikmega lennuk oli pealinnast põhjas asuva Margalla mäenõlval alla kukkunud.

Siseminister Rehman Maliki sõnul alustati suurt päästeoperatsiooni, mille käigus leiti õnnetuspaigast viis vigastatut, kes toimetati helikopteriga Islamabadi haiglasse. Paraku osutus see väärinfoks ning kõik 152 inimest on hukkunud, kinnitas siseministeeriumile alluva riigiameti esindaja AP-le.

Telepilt näitas, kuidas metsaga kaetud õnnetuspaigas metallrusud puude otsas ripuvad ja maapinnal lebavad. Lennukivrakk põles ja sellest eraldus suitsu.

«Näen ainult laibatükke,» kirjeldas Pakistani Punase Risti päästetöötaja Dawar Adnan AP-le lennuõnnetuse paigast. «See on väga kohutav vaatepilt. Oleme läbi kamminud peaaegu kogu piirkonna, kuid pole mingit võimalust leida veel ellujäänuid.»

Otsimistöid raskendavad kohapealsed tingimused – vihma tõttu mudaseks muutunud pinnas ja suitsev vrakk, mida kopteritel oli raske õhust kustutada, rääkis Adnan.

Õnnetuse põhjus pole praegu teada, ütles kohalik lennundusametnik Pervez George. Lennuk alustas korralist kahetunnilist lendu Pakistani suurimast linnast Karachist kell 7.45 hommikul ja üritas Islamabadis maanduda pilvise ja vihmase ilmaga.

Lennukis olid AP teatel peamiselt pakistanlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles