Rogozin: Venemaa saaks Mistrali kodumaise analoogiga ise hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is valmib Venemaa tellitud dessantlaev Vladivostok.
Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is valmib Venemaa tellitud dessantlaev Vladivostok. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa teated kahe Mistral-tüüpi dessantlaeva müügitehingu võimalikust peatamisest on õigusvastane, asepeaministri Dmitri Rogozini kinnitusel suudaks Venemaa ka ise analoogilisi laevu ehitada.  

Rogozin rääkis telesaates «Pühapäeva õhtu Vladimir Solovjoviga», et riigil on selleks olemas nii kogemus kui tehnilised võimalused, vahendas Interfax.

«Võin öelda oma isikliku arvamuse: me oleks saanud hakkama ka ilma selle lepinguta, kuna meil on praegu võimalik taolist tüüpi laevu kokku monteerida.»  

«Eelmise aasta 16. novembril andsime oma India kolleegidele üle lennukikandja Vikramaditya, mis on endine Admiral Gorškov. Seda lepingut täites ja suurt raha teenides me tõestasime sellele samale Venemaale, näitasime selle juhtkonnale, et Venemaa võib nüüd ehitada taolist tüüpi laevu.»

Samas ta märkis, et ultramoodne ristleja, lennukikandja – see on laevaehituse tipp. Aga dessantlaev on tunduvalt lihtsam konstruktsioon.»

Prantsusmaa president François Hollande ütles 4. septembril, et lõplik otsus kahe kopterikandja üleandmisest Venemaale langetatakse oktoobri lõpus ja see sõltub sündmuste arengust Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles