Valgesse Majja tungida üritanud mehel oli autos suur kogus laskemoona

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja Washingtonis.
Valge Maja Washingtonis. Foto: SCANPIX

Valgesse Majja reedel tungida üritanud mehel oli autos suur kogus laskemoona, teavitas esmaspäeval prokurör David Mudd.

USA salateenistus tugevdas pärast noaga relvastatud mehe Valgesse Majja tungimist turvameetmeid presidendi residentsi ümbruses. Turvameetmete tugevdamise tingis reedel üle residentsi ümbritseva tara hüpanud ja Valgesse Majja tunginud Texase osariigist pärit 42-aastane noaga relvastatud Omar J. Gonzalez, kes seejärel vahistati.

Politsei andmetel oli endisel USA armee sõjaväelasel autos 800 padrunit.

«Mister Gonzalezi käitumine ja suur kogus laskemoona paneb meid arvama, et ta on ohuks presidendile,» märkis prokurör.

Ametnike sõnul näis Gonzalez esialgu relvituna, mistõttu tema pihta ei tulistatud, kuid vahistamisel leiti temalt üheksasentimeetri pikkuse teraga kokkupandav nuga.

Reedel esitatud kriminaalsüüdistuse kohaselt ütles mees salateenistuse agentidele, et «muretses atmosfääri kokkukukkumise pärast» ja tahtis presidendiga rääkida, et «[president] saaks seda rahvale edasi öelda».

Mehel lasub kriminaalsüüdistus piiratud ligipääsuga hoonesse ebaseaduslikus tungimises koos ohtliku või surmava relvaga. Pärast vahistamist toimetati ta haiglasse ülevaatusele.

Mehe naabrite sõnul on Gonzalez endine USA armeest meditsiinilistel põhjustel vabastatud sõjaväelane ning tundus vaimselt ebastabiilsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles