Tšetšeenia president süüdistab vene suvelaagri juhatajat laste peksmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagris vigastada saanud nooruk
Laagris vigastada saanud nooruk Foto: SCANPIX

Venemaa lastelaagris toimunud masskakluse tõttu vahistati seitse inimest. Mis laagris täpsemalt toimus, on selguseta, kuna Vene uudisteagentuur ja Tšetšeenia president kirjeldavad toimunut väga erinevalt.

Pärast pühapäeval toimunud kaklust Doni suvelaagris said mitmed inimesed vigastada, kelle seas oli ka laagri asedirektor, kohalik elanik ning mitmed tšetšeeni lapsed, vahendab BBC.

Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov saatis kaheksa bussi laagrisse, et ära tuua üle 400 teismelise, kes laagris oma vaheaega veetis.

Seni on teadmata, kes kaklust alustas ning kui palju on vigastatuid.

Vene uudisteagentuuri Itar-Tassi sõnul sai 12 inimest tõsiseid vigastusi, kelle seas oli ka laagri asedirektor Boris Ussoltsev. Meediakanali sõnul sai kaklus alguse sellest, kui Ussoltsev üritas sekkuda kolme tšetšeeni teismelise ja noore Rostovist pärit tüdruku vahelisse vaidlusse.

Vaidlust olid alustanud just nimelt tšetšeenid, kes ei lõpetanud sõnasõda ning hiljem koos ühe täiskasvanud tšetšeeniga asedirektorit peksid. Hiljem olevat neile lisandunud veel teised tundmatud huligaanid, kes tšetšeenidega ühinesid.

Tšetšeenia president aga süüdistas hoopis Ussoltsevi ja kohalikke elanikke vägivallatsemise eest.

«Ma kuulsin, et tšetšeenidest õpilasi peksti. Seitse teismelist viidi haiglasse kolju- ja ajutrauma ning murtud luudega. Raportit uurides võib järeldada, et Doni laagris toimusid massilised laste peksmised, mis olid otseselt või kaudselt korraldajate poolt kaasa aidatud,» ütles president.

Samuti süüdistas Kadõrov Ussoltsevi kakluse algatamises ning väitis, et mees oli teinud purjus peaga mitmeid rahvuslikke solvanguid.

Muuhulgas kirjeldas president, kuidas laagri juhataja, Ussoltsevi isa, oli toonud kohale hulga kohalikke poisse, kes pogrommi läbi viisid. Kadõrovi sõnul pääses suurem osa lastest tänu Rostovist, Omskist ja Tšuvaššiast pärit kasvatajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles