Stubb: uus keskkonnaminister selgub täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb.
Soome peaminister Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Alexander Stubb säutsus Twitteris, et uue keskkonnaministri nimi avalikustatakse täna.

Valitsusjuht tegi teatavaks tänase päevakava, vahendas yle.fi. Sinna mahub kõne pidamine, intervjuu andmine, paaril koosolekul osalemine ja keskkonnaministri ametisse nimetamine.

Stubb püüab koos koalitsioonipartneritega leida keskkonnaministrit ja arenguministrit, kuna Rohelise Liidu lahkumise tõttu valitsusest jäid vabaks Ville Niinistö ja Pekka Haavisto ametikohad.

Peaminister kinnitas eile õhtul, et uus keskkonnaminister valitakse välja Koonderakonna rahvasaadikute seast ja arenguminister Sotsiaaldemokraatide hulgast. «Minu arvates on hästi oluline, et kaks suurimat erakonda said omale ministriportfellid ning sama oluline on see, et väiksemad parteid said tähtsaid lisaülesandeid valitsuse sees,» rääkis ta uutest muudatustest.

MTV andmetel saab keskkonnaministriks Sanni Grahn-Laasonen (Koonderakond) ja arenguministriks Sirpa Paatero (sotsiaaldemokraadid).

Grahn-Laasonen on parlamendisaadikuks esimest ametiaega, Paatero on olnud Eduskunna erinevates koosseisudes 2006. aastast saadik.

Väikeparteidest said Soome Kristlikud Demokraadid omale rahandusministeeriumi haldusalasse kuuluvad tolliga seotud teemad. Rootsi Rahvapartei aga haridus- ja kultuuriministeeriumi haldusalasse kuulunud spordivaldkonna ning seega sai kaitseminister Carl Haglund spordiministri ülesanded omale.    

Senise keskkonnaministri Ville Niinistö ja arenguministri Haavisto lahkumine saab ametlikuks reedel. Samal päeval peaks saama kinnitust kaks uut ministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles