Iraagi peaminister: IS plaanib rünnata metroosid USAs ja Pariisis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi peaminister Haidar al-Abadi ÜRO julgeolekunõukogu istungil.
Iraagi peaminister Haidar al-Abadi ÜRO julgeolekunõukogu istungil. Foto: SCANPIX

Kinnivõetud äärmusrühmituse Islamiriik pühasõdalased rääkisid Iraagi luuretöötajatele väidetavast vandenõust rünnata metroosid USAs ja Pariisis, ütles Iraagi peaminister Haidar al-Abadi neljapäeval.

USA valitsuse kõrge ametniku teatel ei ole aga Washington sellisest vandenõust teadlik ning sellest ei räägitud ka Iraagi ametnike kohtumistel oma USA kolleegidega sel nädalal New Yorgis. Ühendriikide president Barack Obama kohtus Iraagi valitsusjuhiga kolmapäeval.

Prantsusmaa ei ole uudist kommenteerinud. Mitu Prantsuse ametnikku, kellega uudisteagentuur AP ühendust võttis, ütlesid, et nad ei tea vandenõust midagi.

Al-Abadi ütles, et talle rääkisid vandenõust Iraagi luureagendid Bagdadis ning et see olevat välisvõitlejate plaan, kes ühinesid Islamiriigiga Iraagis. Vandenõulaste hulgas olevat ka Prantsuse ja USA kodanikke.

«Praegu, kui ma olen siin, sain uudiseid Bagdadist, et vahistati teatud elemendid ning Iraagis on võrgustikke, kes kavandavad rünnakuid metroodele Pariisis ja USAs,» ütles Iraagi valitsusjuht.

Vastates küsimusele, kas rünnakuid on lähiajal oodata, ütles Abadi: «Ma ei ole kindel.»

Iraagi peaminister ei soostunud ütlema, milliste USA linnade metroode vastu rünnakuid kavandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles