Kruiisilaev päästis sadu Süüria põgenikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küprose saare juures seilanud kruiisilaev päästis sadu Süüriast pärit põgenikke.

700 reisijaga kruiisilaev Salamis Filoxenia oli seilanud Kreeka saarestikus ning siis võtnud kursi Küprosele Limassoli kui tekkis vajadus sadu inimelusid päästa, edastab AFP.

Küprose kaitseministeeriumi andmetel on tegemist Süüria kodusõja eest põgenenutega, keda on kokku 345 inimest. Nende seas on 52 last.

Kruiislilaeva meeskond sai hädasignaali merehädas põgenike aluselt, mis oli 50 meremiili kaugusel Pafosest. Kalatraaleri suurust arvestades oli selles liiga palju inimesi.

Küprose võimud esitasid kruiisilaeva omanikfirmale Salamis Cruise Line palve käivitada merepääste operatsioon.

Päästetud viiakse Küprose pealinna Nikosia lähedal asuvasse põgenikekeskusesse. Senistel andmetel ei soovi suur osa põgenikke laevalt lahkuda.

Enamik Põhja-Aafrikast üle Vahemere tulevatest põgenikest tahavad jõuda Itaaliasse või Maltale. Suur osa neist alustab oma teekonda Liibüast, millest on saanud inimeste salakaubanduse üks tähtsamaid tugipunkte.

ÜRO andmetel on sel aastal Vahemerel hukkunud umbes 2500 Euroopasse jõuda tahtnud põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles