Pyongyang nimetas Lõuna-Korea presidenti poliitiliseks prostituudiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park Geun-hye.
Park Geun-hye. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea president Park Geun-hye on poliitiline prostituut, teatas Põhja-Korea rahumeelse taasühinemise komitee (CPRK) täna.

«Maailma rahvad sülitavad tema pihta pettununa selles poliitilises prostituudis,» seisis komitee teates.

«Ta sarjas pahatahtlikult oma Põhja kaasmaalasi isegi ÜRO ees, mürgiselt seelikuga sähvides.»

Teates väljaöeldu on vastuseks Lõuna-Korea presidendile, kes keelitas ÜRO Peaassamblee kõnepuldist Pyongyangi parandama riigi inimõigusolukorda ja loobuma tuumarelvadest.

CPRK sõnul oli Parki kolmapäevane kõne «psühhopaadi» ja «vaenutseva maniaki» pahatahtlik lärm.

Tegemist on «jultunud väljakutsega [Põhja-Korea] väärikusele ja sotsiaalsele süsteemile ning ülimalt ohtliku provokatsiooniga, mis lükkab riikide niigi segased suhted täieliku katastroofi suunas,» selgus teadaandest.

Lõuna-Korea riigipea ärgitas kõnes rahvusvahelist kogukonda aitama lammutada Korea poolsaart «eraldavat müüri».

Ta lubas teha koostööd põhjanaabriga ning osutada majandusabi juhul, kui Pyongyang loobub oma tuumarelvapüüdlustest ja parandab inimõiguste olukorda riigis.

CPRK teate kohaselt on Parki sõnavõtt märk tema võhiklikkusest Põhja-Korea tuumaprogrammi «pühast missioonist». Lisaks näitavad Parki inimõiguste suunal tehtud väited «elementaarse terve mõistuse» puudumist, lisas komitee.

Veebruaris avalikustatud ÜRO raporti kohaselt rikutakse Põhja-Koreas süstemaatiliselt inimõigusi.

Raporti kohaselt on tegemist inimsusevastaste kuritegudega ja selle hinnangul saab taoliste rikkumistega pöörduda Rahvusvahelisse Kriminaalkohtusse (ICC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles