Politsei sulges homoparaadiks Belgradi südalinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sulges pühapäeval Belgradi südalinna Serbia esimeseks homoparaadiks viimase nelja aasta jooksul, meeleavalduses nähakse proovikivi Serbia valmisolekule kaitsta vähemuste õigusi.

Viimased kolm aastat keelati homoparaadi korraldamine ära, 2010. aastal ründasid rahvusäärmuslased meeleavaldajaid, politsei ja radikaalide kokkupõrgetes sai vigastada 150 inimest.

Pärast paremäärmuslaste ähvardusi nurjata ka tänavune paraad Belgrade Pride paigutati Serbia pealinna mitu tuhat märulipolitseinikku, politsei eriüksused, soomukid ja veekahurid. Belgradi kesklinna suur piirkond on liiklusele suletud, paraadi toimumispaika lubatakse vaid akrediteeritud ajakirjanikke, korraldajaid ja osalejaid.

Paremäärmuslik rühmitus Dveri üritas laupäeva õhtul korraldada protestimarssi parlamendi juurde, et kavandatava paraadi vastu protestida.

Serbia siseminister Nebojsa Stefanovic kutsus paraadi eel rahule ja hoiatas, et kui julgeolek ohtu satub, võidakse aktsioon ära keelata.

Marss peaks algama kell 13.30 Eesti aja järgi Serbia valitsushoone eest, osalejad mööduvad parlamendihoone eest ja liiguvad Belgradi raekoja juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles