Lavrov: NATOs on käibel külma sõja mentaliteet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov andis uudistekanalile Russia Today pika intervjuu, milles kritiseeris USA rolli maailmapolitsenikuna.

Lavrov selgitas, et USA silmis on Venemaa alati valel kursil olnud.

«USA väljaütlemised Ukraina kriisi teemal näitavad seda. Washington avaldab informatsiooni, millel ei ole tõepõhja all ning tekitab meelega segadust. Nad avaldasid foto, millel on näha alla kukkunud helikopterit. Pildi allkiri väitis, et see kukkus alla Ukrainas, tegelikult aga Süürias,» selgitas Lavrov.

Lavrov osales New Yorgis ÜRO peaassambleel, kus 26. septembril pidas kõne. Välisministri sõnul oli ÜROs tunda külma sõja hõngu.

«NATO pööras Ukraina kriisist hoolimata tähelepanu Venemaale. See näitas, et NATOs on ikka käibel külma sõja mentaliteet,» selgitas Lavrov.

Lavrovilt küsiti ka mida ta arvab USA relvastusest ning kas tõesti lahvatab uuesti külm sõda.

USA president Barack Obama sõnas varem väljaandele New York Times, et USA plaanib kaasajastada oma tuumarelvad ning kulutada järgneva 30 aasta jooksul sellele miljard dollarit.

Lavrovi sõnul ei hakka Venemaa USAga relvastuses võidu jooksma ning uut külma sõda ei tule. Samas aga tõdes, et ka Venemaa moderniseerib ja suurendab oma arsenali.

«Ka Venemaa vajab uusi tuumarelvi ja meil on plaanis neid hankida,» teatas Venemaa välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles