Meedia: Põhja-Korea diktaatori terviseprobleemi põhjuseks olid jalad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea meedia andmetel olid Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni tervisehädade põhjuseks jalad ning talle tehti mõlema hüppeliigese operatsioon.

Kim ei ole avalikkuses esinenud umbes üks kuu, edastab Reuters.

Lõuna-Korea väljaande Chosun Ilbo teatel on noor diktaator Bonghwa haiglas, kus teda opereeriti.

Allikate andmetel vigastas Kim jalga, kui ta juulis külastas tehaseid. Ta ei lasknud vigastust kohe ravida ja see süvenes.

Põhja-Korea riigitelevisoon näitas selle aasta suvel lonkavat diktaatorit ning lääne meedia hakkas spekuleerima, mis Kimiga juhtuda võis.

Kim sai teise jalavigastuse augusti alguses, kui ta külastas sõjaväebaasi. Tegemist oli üsna karmi maastikuga, kus oli linnarõivastes ja tavajalatsites raske liikuda. Tal olid jalas platvormkingad, mis tõid kaasa vigastuse.

Pärast mõlema jala vigastamist oli operatsioon möödapääsmatu.

Bonghwa haigla juures ja sees on julgeolekujõud. Lõuna-Korea andmetel on Kimi luksuslimusiin Pyongyangis ning see näitab, et teda ei ole veel pealinna tagasi toodud.

Põhja-Korea diktaator ei osalenud möödunud neljapäeval ka parlamendiistungil, mis on üsna ebatavaline. Samal päeval teatas Põhja-Korea meedia, et «suurel juhil» on terviseprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles