Cameron avaldas kava järgmiste üldvalimiste võitmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron täna kõnet pidamas.
David Cameron täna kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron avalikustas täna oma 2015. aasta üldvalimiste kava, milles on rõhku pandud Briti Iseseisvuspartei (UKIP) toetajate peateemadele.

Cameron avalikustas oma Briti Konservatiivse Partei iga-aastasel konverentsil ettepanekud maksude alandamisest töötuse vähendamiseni, mis muudaksid Suurbritannia tema sõnul kohaks, mille üle uhkust tunda.

Cameron viitas oma kõnes UKIP-i juhile Nigel Farage'ile ning puudutas küsimusi, mis peaksid 2015. aasta valimistel euroskeptikute jaoks kõige tähtsamad olema.

Peaminster lubas reformida Ühendkuningriigi maksusüsteemi nii, et nädalas 30 tundi töötavad ning miinimumpalka (6,5 naelsterlingit ehk 8,35 eurot tunnis) teenivad inimesed ei peaks enam tulumaksu maksma.

Samuti lubas Cameron seada 2017. Ühendkuningriigi Euroopa Liitu jäämise referendumi eel valitsuse prioriteediks immigratsiooni ohjeldamise.

Maikuistel Euroopa Parlamendi valimistel oli väidetavalt Briti kodanikega töökohtade pärast konkureerivate Ida-Euroopa sisserändajate küsimus Briti euroskeptilise UKIP kampaania peateema.

UKIP  kogus valimistel 28-protsendise toetuse ja lõi nii Cameroni konservatiive kui ka leiboriste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles