Küsitlus Lätis: eelmised parlamendivalimised ei muutnud midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakatid Riias.
Valimisplakatid Riias. Foto: SCANPIX

Läti kodanike hulgas läbi viidud küsitlus «DNB Latvian barometer» näitas, et 41 protsendi vastanute hinnangul ei muutnud 2011. aasta septembris läbi viidud erakorralised üldvalimised mitte midagi.

Neljandik vastatutest ei usu, et seimi laialisaatmine oleks poliitilise olukorra paremaks muutmise vahendiks. Viiendik vastanutest on seisukohal, et poliitikud mõtlevad rohkem endale ja vähem riigi tulevikule.     

Ainult neli protsenti vastanutest oli veendunud, et erakorralised valimised vähendasid korruptsiooni ja rikaste inimeste mõju poliitilistele otsustele.

86 protsenti vastanutest leiab, et nende võimalus kontrollida poliitikute tegevust on väga väike. Vastupidisel seisukohal oli 11 protsenti vastanutest.   

Poliitikauuringute keskuse Providus vanemeksperdi Valts Kalniņši arvamusel viitavad küsitluse tulemused tõsisele pettumisele Valdis Zatleris initsiatiivil toimunud erakorralistes üldvalimistes.  

Politoloogia professor Ilga Kreituse märkis, et valimas käivad kodanikud on endiselt orienteeritud üksikisikutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles