Venemaa tahab kuulutada Ukraina armeejuhid rahvusvaheliselt tagaotsitavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumaa terviklikkuse eest võitlevad Ukraina sõdurid 1. oktoobril Horlivkas.
Kodumaa terviklikkuse eest võitlevad Ukraina sõdurid 1. oktoobril Horlivkas. Foto: SCANPIX

Venemaa uurimiskomitee kavatseb esitada avalduse Ukraina kaitseministri Valeri Heletei ja kindralstaabi ülema Viktor Muženko rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamiseks.

Sõjapidamise meetodite ja keelatud ainete kasutamisega tegelevat uurimiskomitee allüksust juhtiv Aleksandr Drõmanov selgitas Interfaxile, et Heleteile ja Muženkole esitatakse süüdistus ning seejärel kuulutatakse nad rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.   

Lisaks ta ei välistanud võimalust, et Dnipropetrovski oblasti kuberneri Igor Kolomoiski vastu esitatakse uusi süüdistusi. Uurimiskomitee leiab, et tema vahistamine on üksnes aja küsimus.  

Vene uurimiskomitee oli täna varem avalikustanud, et esitab süüdistuse muu hulgas genotsiidis mitmele Ukraina kõrgele sõjaväelasele, nende seas kaitseminister Heleteile, kindralstaabi ülem Muženkole ja 25. brigaadi komandörile Oleg Mikassile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles