Heraštšenko: Putin andis Janukovõtšile salaja Vene passi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis ustava teenistuse eest kodakondsuse Viktor Janukovõtšile, Viktor Pšonkale ja Mõkola Azarovile, kirjutas Ukraina siseministri nõunik Anton Heraštšenko kirjutas Facebookis.

«Te küsite, et mis alustel viibib Azarovi perekond Venemaa territooriumil? Seal kehtib ju reegel, et mittekodanikud võivad Venemaal viibida maksimaalselt 90 päeva. Pärast seda tuleb lahkuda ja siis tagasi tulla, kuid ei tohi viibida kauem kui 180 päeva aastas.»

Heraštšenko sõnul anti ekspresident Janukovõtšile, tema kaaslastele ja nende peredele Venemaa kodakondsus salaja.

«Sain operatiivallikatelt teada, et Ukraina reeturitel võimaldati saada kodakondsus Vene presidendi Vladimir Putini eraldi välja antud salajase määrusega. See on kui autasu ustava teenistuse eest riikliku julgeoleku, kaitse, õigussüsteemi ja majanduse lagundamisel,» kirjutas ta.     

Vastavalt konstitutsioonile ei anna Venemaa oma kodanikke teistele riikidele välja, olgu siis tegemist sarimõrvaritega või mitte, lisas Heraštšenko.   

UNIANi andmetel kuulub endise peaministri ja Regioonide Partei juhile Azarovi perekonnale  Moskva oblasti elitaarses rajoonis eramu.

Pšonka on Ukraina kunagine peaprokurör, kelle elustiil oli ülimalt luksuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles