Love Parade’i ohvrite mälestusüritusele oodatakse tuhandeid inimesi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Liisi Poll
Copy
Merkeli ja Wulffi leinapärjad Duisburgis
Merkeli ja Wulffi leinapärjad Duisburgis Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalavahetusel toimunud muusikafestivalil Love Parade surnuks trambitud 21 inimese mälestuseks korraldatavale jumalateenistusele ja mälestusüritusele kogunevad täna Duisburgi tuhanded inimesed, vahendas Die Welt.

Oikumeenilisele jumalateenistusele tulid kohale nii hukkunute omaksed kui Saksamaa president Christian Wulff ja kantsler Angela Merkel. Leinakõne peab Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaminister Hannelore Kraft.

Duisburgi katedraali ümbrus ja Love Parade’i toimumiskohale viiv tunnel, kus inimesed surma said, on politsei poolt eraldatud.

Varahommikul oli Duisburgis korrakaitsjate sõnul rahulik. Jumalateenistust kantakse üle ka jalgpalliklubi MSV Duisburg kodustaadionil, kuhu mahub 25 000 inimest. Sealt suundub keskpäeval leinarongkäik saatusliku tunneli juurde. Rongkäiguks on end üles andnud 20 000 osalejat.

Märksõnad

Tagasi üles