Putin sattus ekslikult Soome politsei nimeregistrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini nime sisaldanud politseiregistri eeluurimine lubab oletada, et kuriteoga on arvatavasti seotud seitse inimest, neist viis on juhtkonda kuulunud politseinikud.     

Neid kahtlustatakse ametikohuste ettekavatsematus rikkumises, kirjutab Ilta-Sanomate võrguväljaanne.

Eeluurimine algas 2013. aasta aprillis, kui MTV teatas Vene presidendi nime lisamisest Soome politsei kahtlusaluste registrisse. Uurimine laienes registri haldamise, kasutamist ja järelevalvet puudutavate küsimuste võrra.   

Putini nimi kustutati andmebaasist hiljem ära, kuna selle sisestamine registrisse oli eksitus.

Prokuröri sõnul on põhjust oletada, et andmebaasi haldamine ja kasutamine polnud niisugusel tasemel, mida oleks eeldanud selle sensitiivne sisu. Lisaks on põhjust oletada, et sinna on lisatud andmeid, mis pole kooskõlas isikuandmeid puudutava seadusega.  

Uurimine tegi kindlaks, et tegemist polnud ühe politseiniku ebaõige tegevusega, vaid  pikaajalise lohaka suhtumisega reeglitesse ja andmebaasi järelevalvesse.

Tegelikkuses sisaldab register 10 000 inimese nime, keda kahtlustatakse erinevates kuritegudes või neile kaasaaitamises. Kui arvestada ka rahapesuga seotud kuritegusid, siis sisaldab register 200 000 nime.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles