Homoseksuaalsed katoliiklased soovivad Vatikanilt muutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia geiaktivistid eile Rio de Jaineros õiguste eest protestimas.
Brasiilia geiaktivistid eile Rio de Jaineros õiguste eest protestimas. Foto: SCANPIX

Geide ja lesbide katoliiklikud ühendused taotlevad homme Portugalis algaval rahvusvahelisel kongressil, et Vatikan nende häält kuulda võtaks.

Ligi 30 homoseksuaalsete katoliiklaste ühendust üle kogu maailma kavatseb kolmepäevasel üritusel Portugali lõunaosas Portimaos ametlikult föderatsiooniks ühineda.

Üheskoos on kavas survestada katoliku kiriku juhte kiiresti muutma oma hoiakut kiriku homoseksuaalsetesse liikmetesse, ütles Jose Leote ürituse korraldanud ühendusest Rumos Novos (Uued Suunad).

Kongress toimub üheaegselt Vatikanis pühapäeval alanud sinodiga, kus katoliku kirik vaatab paavstiga eesotsas üle oma suhtumise perekonda, koosellu ja lahutusse tänapäeva maailmas.

Portugali saabub kongressile 15-20 delegaati, kellega ülejäänud ühinevad videosilla teel, et koostada pöördumine paavst Franciscuse ja veel 200 kirikujuhi poole, kes kaks nädalat vältavale sinodile on kogunenud.

«Jeesus alustas 12 [jüngriga] ja vaadake mis sellest on saanud,» ütles homo-, bi- ja transseksuaalide (LGBT) huve esindava USA ühenduse News Ways Ministry (NWM) juht Francis DeBernardo.

DeBernardo lubas sillaks kongressi ja kirikukogu vahel. Lisaks peab NWM Roomas seminari geide kohast katoliku kirikus.

Rühmitus kirjutas paavstile mõned kuud tagasi kirja, milles avaldati paavstile tänu avatuse eest LGBT teemade üle arutlemisel ja keelitati teda seda jätkama.

«Minu hinnangul kujuneb sellest sinodi jaoks suur küsimus,» ütles DeBernardo. «Homoseksuaalsuse teemad on paljudes ühiskondades niivõrd levinud ja see mõjutab väga paljusid inimesi mitte ainult LGBT kogukonnas, vaid ka nende perekondi, sõpru ja kaastöötajaid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles