Kasekamp: Venemaa tegevus Ukrainas konsolideeris lätlasi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kasekamp.
Andres Kasekamp. Foto: Peeter Langovits

Kindlasti avaldas Venemaa agressiivne tegevus Ukrainas mõju ka Läti parlamendivalimiste tulemustele, konsolideerides lätlasi seniste valitsuserakondade taha, rääkis Tartu ülikooli Balti poliitika professor Andres Kasekamp.

«Seda me juba nägime kevadel, kui olid Euroopa parlamendi valimised, kus Vene-meelne Koosmeele partei saavutas palju madalama tulemuse, kui võis arvata ja seekord oli Koosmeele partei ka üks suurematest langejatest. Ja ma arvan, et see konsolideeris lätlasi oma seniste valitsuserakondade taha, sest muidu nagu võis arvata, et inimesed on tüdinud sellestsamast valitsusest, aga valitsuserakonnad said kõik punkte juurde,» rääkis Kasekamp intervjuus ETV saatele «Välisilm», vahendas ERR Uudised.

Küsimusele, mis juhtuks Lätiga, kui Koosmeel läheks valitsusse ja kas see võiks aidata lätlasi ja venelasi ühendada, nagu Koosmeele mitmed poliitikud on väitnud, vastas professor, et selles mõttes on Eesti ja Läti erakondlik süsteem sarnane, et seal on venemeelne erakond vasakul ja praktiliselt kõik etniliste lätlaste erakonnad paremal serval. Läbi aegade on kõik Lätis moodustatud koalitsioonid olnud etniliste lätlaste parempoolsed koalitsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles