Stubb: kivisöest loobumine eeldab tuumaenergia olemasolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb lahkumas Elysee paleest, kus ta 2. oktoobrl kohtus Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga.
Soome peaminister Alexander Stubb lahkumas Elysee paleest, kus ta 2. oktoobrl kohtus Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Alexander Stubb rääkis täna parlamendi ees, et energiapoliitikas toetavad kõik kivisöest loobumist, kuid tegelikkuses eeldab see kivisöe asendamist tuumaenergiaga.

«Lisaks bioenergia täielikule ärakasutamisele on tähtis suurendada ka tuule- ja päikeseenergia osakaalu. Energia sõltumatuse eest hoolitsemine tugevdab ka Soome sisemajanduse koguprodukti,» tõdes valitsusjuht.

Stubb selgitas ka, miks valitsus uuendas Fennovoima luba ja ei pikendanud TVO luba Olkiluoto neljanda tuumareaktori ehitamiseks.

«TVO ei suutnud kindlalt tõendada, et investeering saab teoks. Otsusega poleks kaasnenud loodetud majanduskasvu ega mitte ühtegi uut töökohta. Pigem oleks see tähendanud jätkuvat ebakindlust, et TVO põhimõtteline otsus kestab järgmise kevadeni. Pärast seda on laud tühi ka teiste operaatorfirmade jaoks, et taotleda põhimõttelist ehitusluba. Ka TVO võib siis taotleda uut luba,» rääkis Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles