Suurbritannias võib poelettidelt leida kloonitud lehmade piima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas kloonitud lehma piim maitseb sama hästi?
Kas kloonitud lehma piim maitseb sama hästi? Foto: SCANPIX

Väidetavalt müüakse Suurbritannia toidupoodides kloonitud lehmade järeltulijate piima, mis ei ole aga eraldi märgistatud.

Toidustandardite Agentuur (FSA) uurib, kas anonüümseks jääda sooviva Briti piimafarmeri väide poodides müügil oleva kloonitud lehmade piima kohta ka tõele vastab. Väidetavalt ei ole kloonitud lehmapiim eraldi märgistatud või kuidagi teistmoodi ostjatele tuvastatav, vahendab Telegraph.

Hiljuti hääletati Euroopa Parlamendis seaduse poolt, mis keelab kloonitud loomade ja nende järeltulijate liha ning piimatooteid müüa. Antud seadus pole aga veel jõustunud.

Euroopa seaduste kohaselt peavad kloonitud loomadest toodetud toiduained läbima ohutustestid ning saama heakskiidu. FSA sõnul pole aga keegi nende poole sellise sooviga pöördunud. Samuti peavad müügil olevad kloonloomade toodetel olema eraldi märgistused.

Uuringud on näidanud, et kloonitud loomadel võib olla mitmeid terviserikkeid. Siiski väidab FSA pressiesindaja, et muretsemiseks pole põhjust: «Saadaval olevate andmete järgi võin öelda, et tervete kloonloomade ja nende järeltulijate poolt toodetud piima ohutuse üle ei pea muretsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles