Vene riigiduuma toetas Lääne sanktsioonide vastumeetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma tänane istung.
Vene riigiduuma tänane istung. Foto: SCANPIX

Vene parlament andis täna esimesel lugemisel toetuse eelnõule, mille järgi kompenseeriks riik Lääne sanktsioonidest mõjutatud isikutele tehtud kahju ning annaks õiguse hõivata sanktsioone kehtestanud riikide ja nende kodanike varad Venemaal, teatasid võimud.

Kolmapäevasel hääletusel oli muidu Kremli võimuparteiga üht jalga astuv opositsioon ühehäälselt eelnõu vastu ning ettepanek läks läbi häältega 233-202. Seaduse jõustamiseks on tarvis selle üle veel kaks korda hääletada ning selle sisu on võimalik veel muuta.

Seadusettepanek, mille järgi kompenseeritaks Vene kodanikele välismaal võõrandatud varad, esitati riigiduumas esimest korda aprillis.

Septembris konfiskeerisid Itaalia võimud Vene ärimehe ning Vladimir Putini sõbra Arkadi Rotenbergi umbes 40 miljonit eurot väärt oleva kinnisvara.

Uus seadus annaks Kremlile õiguse ka konfiskeerida Vene-vastaste sanktsioonide kehtestamisega seotud inimeste või välisriikide Venemaal asuvat vara.

Duuma opositsioon heitis eelnõule ette kompensatsioonimehhanismi väidetavad ebaõiglust.

«Selgub, et teatud võimule lähedal olevate inimeste õigus varale (ja selle kompensatsioonile) on tunduvalt kõrgem kui teiste miljonite inimeste õigus,» sõnas kommunistist duumaliige Nikolai Kolomeitsev, kutsudes seadust «amoraalseks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles