Venemaa uurib sõjalaevade paiknemise võimalust mõnes välisriigis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaev
Vene sõjalaev Foto: SCANPIX

Venemaa on huvitatud sõjalaevade paiknemisest mõnes välisriigis, kuid laevastiku ülemjuhataja admiral Vladimir Võssotski sõnul tuleb selle teemaga teha tööd kiirustamata.

Venemaa sõjalaevade ainus välismaine baas asub Süürias Tartusis, vahendas RIA Novosti.

«Võimalus baseeruda välismaal oleks hea, kuid seda on vaja teha järk-järgult ja arvestades riigi võimalusi. Esimene samm selleks – laevade sissepõikamise süsteemi lihtsustamine,» rääkis ta.

Admirali jutu järgi lähevad sellele üle mitmed riigid. «Me hakkame seda kasutama. Jutt käib eelkõige neist maadest, mille sadamates on hea infrastruktuur.»

Võssotski selgituse järgi paikneb sadamaala neis riikides rajoonide läheduses, kus operatiivselt viibivad Vene sõjalaevad. «Näiteks, kui see tsoon on Vahemere ja Musta mere idaosas, siis on see Türgi või Kreeka. Praegu on näiteks paranenud suhted Itaaliaga, see asub aga Vahemere lääneosas,» jutustas admiral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles