Tõmtšuk: Donbassi saabus 40 bussitäit Vene sõdureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi Ukraina-Vene piiril asuva Izvarine piiripunkti on Ukrainasse varem sisenenud ka nn humanitaarkonvoid.
Läbi Ukraina-Vene piiril asuva Izvarine piiripunkti on Ukrainasse varem sisenenud ka nn humanitaarkonvoid. Foto: SCANPIX

Venemaalt saabus Donbassi läbi Izvarine piiripunkti vähemalt 40 bussi, milles Ukraina sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juhi Dmitri Tõmtšuki andmetel olid sõdurid.

Kolonnis olevates bussides on peamiselt palgasõdurid, kes on läbinud ettevalmistuskursused Doni-äärses Rostovis asuvas Vene relvajõudude kindralstaabi sõjaväeluure (GRU) õppekeskuses.  

Tõmtšuki sõnul sisenesid bussid Ukraina territooriumile viimase kahe ööpäeva jooksul.

«Venemaalt pärit laskemoona toimetatakse aktiivselt Donetski lennuvälja lähistele. Sinna läheb 50-60 protsenti kõigist miinipildujate miinidest, suurtükkide mürskudest ja raketisüsteemide rakettidest,» märkis Tõmtšuk.

Tema andmetel on Snežnoje linnas asuv masinaehitustehas muudetud terroristide relvastuse ja tehnika remondibaasiks. Sinna toimetatav parandamist vajav sõjatehnika on pärit Luganskis, Donetskis, Amvrosijevkas, Kuteinikovos ja Starobeševos peetud lahingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles