Baksani HEJ juurest leiti garaaž lõhkeainetega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baksani HEJ
Baksani HEJ Foto: SCANPIX

Miilitsatöötajad leidsid Kabardi-Balkaarias asuvas Baksani linnast lõhkeseadeldiste komponente, mis oletuste järgi kuulusid hüdroelektrijaama rünnanud meestele.

Eile õhtul toimunud operatiivoperatsiooni käigus leidsid militsionäärid garaaži, kus oli sada kilogrammi ammooniumnitraati ja alumiiniumpulbrit sisaldanud segu ning viis kilogrammi lahingumoona, vahendas RIA Novosti.

Uurijate versiooni järgi kuulus leid illegaalsesse relvastatud rühmitusse kuulunud meestele, kes viisid ööl vastu 21. juulit läbi Baksani HEJ vastu korraldatud diversiooniakti.

Militsionäärid tegid 25. juulil kahjutuks kaks meest (R. Oršogdugov ja R. Sejunov), kes kinnivõtmise käigus avaldasid relvastatud vastupanu. Sündmuskohalt leiti kolm tulirelva, granaate ja laskemoona.

Rühm relvastatud inimesi (kaks kuni 12 meest) lasi ööl vastu 21. juulit maha kaks Baksani HEJ valvurit, tungisid hoonesse ja panid sinna mitu lõhkeseadeldist.

Kahe plahvatuse tulemusel puhkes tulekahju ja HEJ töö seiskus. Ründajad põgenesid, võttes kaasa valvuritel olnud relvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles