Vaktsiinivastaseid prantsuse vanemaid ähvardab vangla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiini tüdrukule vaktsiini andmine.
Filipiini tüdrukule vaktsiini andmine. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal astus eile kohtu ette abielupaar, kes olid keeldunud oma lapsi vaktsineerimast difteeria, teetanuse ja lastehalvatuse vastu.

Kohustuslikest vaktsineerimistest keeldunud Samia ja Marc Larère’i süüdistatakse nende kahe lapse, kellest ühel vanust kolm aastat ja teisel aasta ja kolm kuud, väärkohtlemises. Karistusena ähvardab neid 30 000-eurone trahv ja kuni kaheaastane vangistus.

«See paar pole vaktsiinivastane ning nad ei kuulu surverühma ega sekti,» väitis paari advokaat Emmanuel Ludot. «Neile sobivad vaktsiinid, aga mitte nende lisaained.»

Prantsusmaal on kohustuslik kõigi laste vaktsineerimine difteeria, teetanuse ja lastehalvatuse vastu.

2007. aastani oli kohustuslik ka tuberkuloosivastane vaktsiin. Kuigi praegu see enam kohustuslik pole, keelduvad paljud koolid ja lasteaiad vastu võtmast lapsi, kel on tuberkuloosisüst tegemata.

Prantsusmaa vaktsineerimise tehnilise nõukogu juht professor Daniel Floret hoiatas, et laste vaktsineerimata jätmine võib viia juba kadunuks peetud tõbede naasmiseni. «Lastehalvatus on naasnud riikidesse, kus seda enam polnud, näiteks Süüriasse,» rääkis. «Me teame väga hästi, et kui me lõpetame laste vaktsineerimise, tulevad need haigused tagasi: vaktsineerimine on äärmiselt kasulik!»

Prantsuse tervishoiuminister Marisol Touraine lubas, et riik ei lase Larère’idel oma lapsi vaktsineerimata jätta. «Vabadus lõpeb seal, kus algab avalik tervishoid,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles