Nigeeria president ähvardas internetikülje kohtusse kaevata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria president Goodluck Jonathan.
Nigeeria president Goodluck Jonathan. Foto: SCANPIX

Nigeeria president Goodluck Jonathan ähvardas kohtusse kaevata internetikülje RichestLifestyle.com, mis lisas ta Aafrika rikkamate riigipeade nimekirja ja hindas tema vara väärtuseks 100 miljonit USA dollarit.

Nigeeria presidendi nõunik Reuben Abati mõistis hukka võrgukülje «katse õigustamatult kujutada riigipead korrumpeerunud juhina ja õhutada üldsuse vaenu tema vastu».

RichestLifestyle.com kustutas reedel seepeale koheselt Jonathani nimekirjast, kus oli kokku üheksa Aafrika liidrit. Angola presidendi Jose Eduardo dos Santose varanduseks hinnati 20 miljonit ja Zimbabwe presidendi Robert Mugabe rikkuseks 10 miljonit USA dollarit.

Abati sõnul jääb Jonathani rikkus 100 miljonist «väga-väga kaugele» ja pealegi on riigipea regulaarselt deklareerinud oma sissetulekud nagu seadus seda nõuab.

«Nagu kõik teavad, siis president Jonathan pole kunagi olnud ärimees ega ettevõtja, vaid pikaajaline rahvateener. Alates 1999. aastast pole tal muud sissetulekut, kui tema palk,» kinnitas Abati.

Presidendikantselei ametlikus avalduses nõuti väärinfo levitamise pärast ka avalikku vabandamist.

Jonathan on olnud ägeda kriitikatule all muu hulgas seoses korruptsiooni, riigi ebapiisava arengu, katastroofilises seisus infrastruktuuri ja suutmatuse pärast toime tulla põhjaosa elanikkonda terroriseerivate islamistidega. Viimati leidis seal aset kogu maailma vapustanud ja laialdast pahameelt tekitanud lasterööv, kui Boko Harami islamistid viisid koolist minema paarsada tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles