Vene sõjalaevad segasid Soome uurimisaluse tööd

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaev
Vene sõjalaev Foto: SCANPIX

Soome keskkonnainstituut teatas laupäeval, et augustis ja septembris segasid Vene sõjalaevad rahvusvahelistes vetes keskkonnauuringuid teinud aluse tööd.

Soome välisministeeriumi sõnul on nad mures intsidentide kohta saadud esialgse info pärast ning teatas, et Soome kaitsevägi uurib vahejuhtumeid, vahendas Reuters.

Keskkonnainstituut ütles, et nende laev, mida kasutatakse Läänemere monitoorimiseks, oli augustis teel Rootsi lähedale, kui Vene sõjalaev nõudis kahel korral raadio teel uurimisaluselt kursi muutmist. Laev allus esimesele käsule, kuid ignoreeris teist ja märkas hiljem läheduses allveelaeva.

«Septembris möödusid laevale väga lähedalt Vene helikopter ja sõjalaev,» lausus instituudi mereuuringute juht Mari Walls.

Uurimislaeva meeskond ja pardal viibinud Rootsi teadlased pidasid Wallsi sõnul intsidenti kurjakuulutavaks. Walls keeldus spekuleerimast, mis Vene mereväe motiiv oli.

Venemaa kaitseministeerim ütles, et ei saa praegusel hetkel vahejuhtumit kommenteerida.

Augustis süüdistas Soome Venemaad kolmel korral õhupiiri rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles