Ukraina selle aasta neljandaks kaitseministriks võib saada rahvuskaardi ülem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseni kaitseministri ametit pidanud Valeri Heletei
Eilseni kaitseministri ametit pidanud Valeri Heletei Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko peaks nimetama täna ametisse uue kaitseministri, kelleks ajakirjanduse andmetel võib saada rahvuskaardi ülem Stepan Poltorak.

Porošenko vabastas eile ametist senise kaitseministri Valeri Heletei, tuues põhjuseks relvajõudude pidevad kaotused Ida-Ukraina venemeelsete separatistide vastu. President viitas kaitseministri väljavahetamisel vajadusele tugevdada märgatavalt julgeolekuametkondi ja riigi relvajõudude kaitsevõimet.

Heletei oli juba kolmas sel aastal portfelli kaotanud Ukraina kaitseminister, kes jõudis olla ametis vaid kolm kuud.

«Kaitseminister Heletei väljavahetamine on oluline signaal, mis näitab, et Ukraina president kuulab valijaid ja sõjaväge,» ütles Donbassi vabatahtlike pataljoni ülem Semen Sementšenko.

Porošenko otsustas kaitseministri välja vahetada enne plaanitavat kohtumist Vene presidendi Vladimir Putiniga ning 26. oktoobri parlamendivalimiste eel.

Pühapäevaõhtuses telepöördumises lubas riigipea astuda otsustavaid samme kriisi lõpetamiseks ja Ukraina huvide kaitsmiseks Venemaa agressiooni olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles