Britid saatsid vangi suurelt suitsusmugeldamiselt tabatud poolaka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias saadeti aastaks ja kaheksaks kuuks trellide taha poola veokijuht, kes tabati katselt smugeldada sinna 1,1 miljonit sigaretti.

Ametlikult oli 31-aastase Artur Olszoki veoki koormaks puit. Masinat läbi otsides leidsid tolliametnikud sealt ka kuus kasti sigarette.

Lõuna-Inglismaal Maidstone’i kohtus tunnistas Olszok end süüdi maksupettuses. Vastavalt arvutustele oleks juhul, kui poolaka suitsusmugeldamine õnnestunuks, britid kaotanud käibemaksuna 275 000 naela (348 896 eurot). Kohtunik Charles McDonald iseloomustas veokijuhi tegu kui rünnakut Briti maksusüsteemi vastu.

Lisaks suitsudele leidsid tollitöötajad autost ka 2000 eurot sularaha. Pärast kinnipidamist tunnistas Olszok, et tegelikult ei leidnud Briti toll suuremat osa tema autos olnud sularahast üles. Poolakal oli kaasas 8000 eurot, tema enda kinnitusel oli see seaduslikult teenitud raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles