Kouchner hirmutab Venemaad ELi kavandatavate sanktsioonidega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner  täna Pariisis.
Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner täna Pariisis. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Liidu liikmed kaaluvad Gruusia kriisi tõttu Vene-vastaseid sanktsioone, rääkis Prantsuse välisminister Bernard Kouchner.

Pariisis toimunud pressikonverentsil ei soovinud Kouchner täpsustada, millised need sanktsioonid täpselt olla võivad, vahendas

AP.

Prantsusmaa kutsus ELi eesistujana esmaspäevaks Brüsselisse 27 liikmesmaa esindajad, et arutada uniooni edasisi suhteid Venemaaga ning võimalikku abi Gruusiale.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles ELi kavandatavate sanktsioonide kohta, et tegemist on «haige fantaasiaga», vahendas Reuters.

Kouchner kinnitas, et Prantsusmaa ei toeta suhete katkestamist Venemaaga. «Asjad lahendatakse ära läbirääkimiste teel. Vaja on aega, sellest pole kahtlustki.»

«Venemaad hoiatatakse sanktsioonide eest seetõttu, et teatud lääneriikide juhtide väike lemmik (Gruusia) ei vastanud ootustele,» rääkis Lavrov AFP vahendusel.

«Pealegi, minu sõber Kouchner ütles ka, et varsti me ründame Moldovat ja Ukrainat ning Krimmi....Kuid see on haige kujutluse vili ja võib-olla kasutatakse sanktsioone ka selle tõttu,» rääkis Lavrov täna Dušanbes, kus toimub Shanghai koostööorganisatsiooni (SCO) tippkohtumine.

«Ma arvan, et see on täieliku segaduse demonstratsioon,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles