USAs evakueeriti reisilennukist Ebola-kahtluse tõttu viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötaja jälgib infrapunaseadme abil Guatemala pealinna rahvusvahelises lennujaamas saabuvate reisijate kehatemperatuuri.
Tervishoiutöötaja jälgib infrapunaseadme abil Guatemala pealinna rahvusvahelises lennujaamas saabuvate reisijate kehatemperatuuri. Foto: SCANPIX

USa Bostoni lennuväljal evakueerisid päästetöötajad Dubaist saabunud reisilennukist viis inimest, kel olid gripilaadsed haigusnähud, mis võivad viidata ka Ebolale, teatasid võimuesindajad.

Ükski neist polnud siiski hiljuti Lääne-Aafrika riikides reisinud.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) peab Ebola.viiruse puhangut Aafrika lääneosas  kaasaja tõsiseimaks ja teravaimaks tervishoiukriisiks, kuid organisatsiooni arvates on võimalik piisava teavitustöö abil selle majanduslikku mõju ohjeldada-

WHO andmetel on Lääne-Aafrikas möllav ebolaepideemia nõudnud 4033 ohvrit ja  8. oktoobri seisuga oli viies Lääne-Aafrika riigis Ebolasse nakatunud 8399 inimest.

Kõige enam nakatunuid on Guineas, Libeerias ja Sierra Leones. Senegali on jõudnud ilmselt mujal nakatunud ja Nigeerias on nakatunuid seni vaid ühes kindlas piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles