Straujuma esitab homme oma visiooni valitsuse koosseisust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtsuse üks liidritest, peaminister Laimdota Straujuma täna ajakirjanikele intervjuud andmas.
Ühtsuse üks liidritest, peaminister Laimdota Straujuma täna ajakirjanikele intervjuud andmas. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Laimdota Straujuma Ühtsuse parteist esitab homme erakondadele oma visiooni uue valitsuse koosseisust, selgus riigitelevisioonile antud teleusutlusest.

«Meie järgmine kohtumine leiab aset kolmapäeva hommikul, kus ma informeerin erakondi eelarvekavast, lähimatest strateegilistest sihtmärkidest ja pakilistest ülesannetest ning ka minu visioonist uue valitsuse koosseisu kohta,» ütles Straujuma täna.

President Andris Bērziņš nimetab kolmapäeval ka peaministrikandidaadi, ütles Straujuma.

BNS-i andmetel on koalitsioonierakonnad jõudnud mõnede portfellide jagamises kokkuleppele.

Ühtsus saab esialgse kokkuleppe kohaselt lisaks peaministri kohale rahandus- ja välisministri portfellid, Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) vastutusalaks jäävad tervishoiu-, põllumajandus- ja kaitseministeerium ning Rahvuslaste Ühendus jätkab kultuuriministeeriumi juhtimist.

Esialgu ei ole selgust, kellele lähevad transpordi- ning keskkonna- ja regionaalarenguministri portfellid. Mõlemat ministeeriumi soovib endale ZZS, kuid rahvuslased soovivad jätkata keskkonnaministeeriumi juhtimist. Ühtsus on BNS-i andmetel teatanud, et soovib Ühtsuse liikme Anrijs Matīssi jätkamist transpordiministrina.

Bērziņš kohtub täna Läti parlamendi uustulnukate Läti Regioonide Bloki (LRA) ning vasakpoolse Siiralt Läti Eest (NSL) esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles