Paet CNNile: NATO on tugevam kui varem ja Venemaa teab seda

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO tippkohtumine Walesis.
NATO tippkohtumine Walesis. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles CNNile antud intervjuus, et NATO kaitseb oma liitlasi ja Venemaa mõistab seda.

Paet kirjeldas telekanalile Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohveri röövimise juhtumit ning tõdes, et tegemist oli esimese taolise juhtumiga Eesti ajaloos, Paeti sõnul on see aga osa suuremast pildist ning ta tõi näiteks Soome ja Rootsi õhupiiririkkumised Venemaa lennukite pool ning ka kriminaaluurimise alustamise Leedu inimeste suhtes, kes ei tahtnud minna kunagi nõukogude armeesse, vahendas ERR Uudised.

«Panen ka Kohveri teema suuremasse raami,» märkis minister, tõdedes, et nii Eesti riik kui ka meie liitlased on nõudnud Venemaalt Kohveri vabastamist ja kodumaale saatmist, kuid siiani pole positiivseid tulemusi olnud.

Ministri hinnangul on Venemaa peamine eesmärk praegu ehitada üles n-ö Euraasia Liit ja tahab seetõttu lõpetada Ukraina ja teiste endiste Nõukogude Liidu liikmesriikide liikumise Lääne, Euroopa Liidu ja NATO poole.

Paet on kindel, et Eesti on NATOs kaitstud, ta lisas, et NATO koostöö on praegu isegi tugevam kui varem ning et Venemaa teab seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles