Colombias tabati seksituristidele lapsi kupeldanud jõuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia politseinikud
Colombia politseinikud Foto: SCANPIX

Colombias vahistati 12 täiskasvanut ja viis alaealist, keda kahtlustatakse laste müümises seksituristidele ja muudes samalaadsetes kuritegudes.

Bande võeti kinni ühisoperatsiooni käigus USA korrakaitseorganitega, teatasid teisipäeval mõlema riigi võimuesindajad.

Vahialuseid süüdistatakse muu hulgas laste kupeldamises, inimkaubanduses ja narkokuritegudes, täpsustas Colombia prokuratuur.

Kinni on peetud ka 43 naisohvrit, kellest 23 on alaealised ja kõige noorem 11-aastane.

Prokuratuuri andmetel värbasid jõuguliikmed lapsi vaeste linnajagudest ja uimastasid nad narkootikumidega, misjärel neid seksituristidele müüma hakati. Jõugu tegevus sõltus suurel määral taksojuhtidest, kes nende juurde alaealisi prostituute otsivaid kliente toimetasid.

Vahistamised leidsid aset Kariibi mere ääres asuvas Cartagena linnas, riigi kirdeosas asuvas Medellinis ja keskosas paiknevas Armenia linnas.

USA võimud võtsid Colombia kolleegidega ühendust pärast seda, kui Miamis vahistati kohalik mees, kes oli turismireisi ajal filminud seksuaalvahekorda alaealisega Medellini linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles