Pakistani ähvardab toidupuudus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistan vaevleb üleujutuste käes
Pakistan vaevleb üleujutuste käes Foto: SCANPIX

Üleujutuste all vaevlev Pakistan seisab silmitsi toidupuudusega, mis põhjustab haprale valitsusele veelgi suuremat muret.

President Asif Ali Zardari ja tema valitsus on langenud katastroofi tõttu suure kriitikalaine alla, kuna president otsustas üleujutuste tipphetkel siiski minna Euroopasse visiidile, vahendab Reuters.

Maailma Toiduabi Programmi (WFP) pressiesindaja Amjad Jamali sõnul üritavad organisatsiooni töötajad jõuda piirkondadesse, kus üleujutused on tõkestanud ligipääsu toiduvarustajatele.

«Inimesed on kaotanud oma toiduvarud. Turud ei tööta, poed on kokku varisenud. Inimesed vajavad hädasti toitu,» ütles Jamal.

Põllumajandus on üleujutuste tõttu saanud suure hoobi. Ainuüksi Punjabi regioonis on hävinenud tuhandeid aakreid põllumaad. Samuti võib kannatada saada riisieksport, kuna Pakistan peab rohkem kulutama puuvilla ja suhkru impordile.

Nädal aega kestnud üleujutustel ei paista veel lõppu, kuna ennustatakse veel tugevaid vihmasadusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles