Loodusõnnetused nõudsid mullu üle 22 000 inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Filipiinidel.
Taifuun Filipiinidel. Foto: SCANPIX

Loodusõnnetused nõudsid eelmisel aastal 22 000 inimelu, surmavaim oli Filipiine räsinud taifuun Haiyan, teatas Punase Risti Komitee neljapäeval.

Punase Risti ja Punase Poolkuu Ühingute Rahvusvaheline Föderatsioon (IFRC) hoiatas iga-aastases loodusõnnetusi käsitlevas raportis, et maailma ees seisvad väljavaated on sünged.

«Kliimamuutus toob kaasa elatisvõimaluste kahjustumise ning suurema haavatavuse. Loodusõnnetused muutuvad üha sagedasemaks ja ekstreemsemaks,» ütles IFRC-i juht Elhadj As Sy.

«Sellega kaasnev surve sotsiaalsetele, materiaalsetele ja majanduslikele süsteemidele viib maailma uude riskiajastusse,» lisas ta.

Taifuun Haiyan tegi maatasa Taclobani linna ja räsis seda ümbritsevaid kogukondi Filipiinide Leyte provintsis, surma sai 7986 inimest.

India mussoonvihmades kaotas mullu juunis elu 6054 inimest, ühtekokku jättis läinud aastal loodusõnnetustes elu 22 452 inimest, teatas IFRC.

Seda on tunduvalt vähem kui aastate 2004-2013 keskmine näit 97 954.

Samuti oli viimase kümnendi madalaim möödunud aastal looduskatastroofide käes kannatanud inimeste arv - 100 miljonit, ülekaalukas enamik sellest Aasias.

Analüütikute hinnangul on loodusõnnetustega kaasnevad ohvrid vaid osa tervikpildist, sest aastas sureb miljoneid inimesi igapäevase viletsuse, mitte looduskatastroofide tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles