Putin: Venemaa tahab taaselustada koostöö Ukrainaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile külastas Putin poeet Mihhail Lermontovi majamuuseumit.
Eile külastas Putin poeet Mihhail Lermontovi majamuuseumit. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin usub, et kahepoolselt kasulikud suhted Venemaa ja Ukraina vahel on võimalik taastada ning Ukraina idaosas vältav relvakonflikt lõpetada, ilmnes täna Serbia päevalehele Politika antud intervjuus.

«Hoolimata praegusest keerulisest perioodist Venemaa-Ukraina suhetes, oleme jätkuvalt huvitatud stabiilse, võrdse ning kahepoolselt kasuliku koostöö taastamisest oma Ukraina partneritega. Praktikas oleks seda võimalik teostada, taastades Ukrainas rahu...,» sõnas Putin.

Loodetavasti «jõuab see pikaajaline ning sügav poliit- ja majanduskriis lõpule,» lisas Vene riigipea.

«Praegu on tõeline võimalus lõpetada see relvastatud konflikt, mis sisuliselt on kodusõda. Esimesed sammud selle suunas on tehtud,» ütles ta.

Putin rõhutas regioonidevahelise dialoogi tähtsust Ukrainas.

Ukraina  konfliktipooled sõlmisid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vahendusel 5. septembril relvarahu, 20. septembril jõuti kokkuleppele relvarahu jõustamise memorandumis, ent sõjategevus ei ole sellest hoolimata peatunud.

Tänasel visiidil Serbiass peab Putin käigus kõnelusi Serbia presidendi Tomislav Nikolići ja peaministri Aleksandar Vučićiga ja võtab osa kahe riigi delegatsioonide läbirääkimisest.

Visiidi käigus allkirjastatakse energia, panganduse, sõjatehnoloogia ja teisi valdkondi puudutavaid leppeid, rääkis eile Putini nõunik Juri Ušakov.

Serbia on üks Vene gaasitoruprojekti South Stream võtmeriike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles